Veelgestelde vragen

Algemeen

Registreer je via www.hurenindepius-x.nl. Je ontvangt van ons inloggegevens, waarmee je kan inloggen in het account. Middels dit account kan je inschrijven en je voorkeuren opgeven voor de appartementen. De inschrijving start op 8 oktober 2018 09:00 uur en sluit op 15 oktober 2018. Vervolgens zal het verhuurteam alle inschrijvingen beoordelen en de appartementen voorlopig toewijzen. Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt er toegewezen o.b.v. loting. Uiterlijk 22 oktober krijg je bericht of je een voorlopige toewijzing hebt. Vervolgens kan je aangeven of je de voorlopige toewijzing accepteert.

Je hoeft geen inschrijf- of bemiddelingskosten te betalen. Er is ook geen sprake van courtage.

De appartementen in de PiusX worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 710,68 (prijspeil 2017) kan je huurtoeslag aanvragen

Wegens veiligheidsrichtlijnen op het bouwterrein, is het helaas niet mogelijk om de appartementen nu te bezichtigen. Na toewijzing van de appartementen worden de huurders uitgenodigd voor een bezichtiging.

Je huurt het appartement altijd voor een minimale periode van 1 jaar, daarna is de huur maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Inkomen en toetsing

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:

3.5x de huurprijs = Bruto maandinkomen

Voor een huurprijs van € 800,- geldt dan dat er minimaal sprake dient te zijn van een (gezamenlijk) van bruto maandinkomen van € 2.800,00.

Vakantiegeld, vaste bonus en een vaste 13e maand mogen worden meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een leaseauto kunnen niet worden meegenomen in de inkomenstoetsing. Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen kan verhoogd worden met 30%.

Deze inkomensnorm geldt ook voor zelfstandigen. Bij zelfstandigen wordt uitgegaan van het netto bedrijfsresultaat. Voor zelfstandigen gelden aanvullende voorwaarden. Indien je een zelfstandig ondernemer bent, dient een waarborgsom van minimaal 3 maanden verstrekt te worden vóór ondertekening van het huurcontract. Zelfstandige ondernemers dienen een recent uittreksel uit het handelsregister bij de kamer van koophandel en een door een erkend accountant gewaarmerkt accountantsrapport te overleggen. Daarnaast dient er minimaal sprake te zijn van 2 boekjaren.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden indien niet direct wordt voldaan aan de inkomenseis. Deel het totale vermogen door 10 en deel dit bedrag vervolgens door 12 en tel het bedrag op bij jouw bruto maandinkomen.

Je mag geen betalingsachterstand hebben bij jouw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Inkomsten moeten worden aangetoond door bijvoorbeeld het aanleveren van een recente salarisstrook en een werkgeversverklaring of accountantsverklaring, dan wel het aanslagbiljet inkomstenbelasting. Bij twijfel of je aan bovenstaande voorwaarden voldoet zal de individuele situatie bekeken worden en kunnen er aanvullende voorwaarden gesteld worden, je dient dan rekening te houden met bv. een waarborgsom of bankgarantie van 3 maanden. Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een huurwoning. Koolstof Vastgoed & dé Woonexpert behouden zich het recht om elke aspirant huurder zonder opgaaf van reden af te wijzen op basis van de aangeleverde gegevens.

Ja, het is echter alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op één adres ingeschreven staan. Indien aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten mogelijk een appartement te huren.

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in de PiusX.

De appartementen zijn primair bedoeld voor alleenstaanden, samenwonenden, of gezinnen. Hoofdhuurder met partner en eventueel hun inwonende kinderen. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal de eigenaar appartementen toewijzen aan woningdelers die geen gemeenschappelijk huishouden vormen.

Garantstellingen van ouders of derden is in uitzonderlijke gevallen mogelijk en zal de eigenaar akkoord kunnen gaan met garantstellingen van derden.

Het inkomen van de volgende uitkering worden meegenomen in de inkomenstoetsing: WIA, WAO en ZW.

Inschrijven

Je hebt dan een nieuwsbrief ontvangen, waarin de start van de verhuur is aangekondigd met een link naar het inschrijfformulier. Wanneer u zich voor een bepaald appartement heeft ingeschreven middels het inschrijfformulier, ontvang je een bevestiging.

Als er meerdere inschrijvingen voor hetzelfde appartement zijn, dan wordt er toegewezen d.m.v. loting. Aan de hand van de gestelde inkomenseis, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier, finale credit check en voorkeur wordt bepaald of de toewijzing definitief is.

Het inschrijfformulier is vanaf 8 okotober 2018 om 9:00 uur online beschikbaar. Je kan je vanaf dan op de site van de PiusX als belangstellende inschrijven. Vervolgens ontvang je inloggegevens om in te inloggen. Middels dit account kan je het inschrijfformulier raadplegen. Let op! Indien je een appartementen krijgt toegewezen dien je een aantal gegevens aan te leveren ter verificatie van het opgegeven inkomen. Indien uit de documentatie blijkt dat het inkomen voldoende toereikend is wordt het appartement definitief toegewezen. Indien blijkt dat het inkomen onvoldoende is dan wordt de reservering geannuleerd en wordt het appartement aangeboden aan een kandidaat op de reservelijst.

Afhankelijk van de situatie dien je de onderstaande documenten aan te leveren.

Woonsituatie:

 • Kopie geldig legitimatiebewijs (gelieve het BSN-nummer onzichtbaar maken);
 • Indien je een huurwoning hebt: bankafschrift met 6 meest recente huurbetalingen;
 • Indien je een koopwoning hebt: Hypotheekhoudersverklaring;
 • Indien je een koopwoning hebt: Jaaropgave van de hypotheek;

In loondienst:

 • Werkgeversverklaring
 • 3 meest recente loonstroken;
 • 3 bankafschriften behorende bij de loonstortingen;

Ondernemer:

 • Winst-/ en verliesrekening voorgaande twee jaar;
 •  
 • Inkomensverklaring van de belastingdienst;
 • Uittreksel bewijs van inschrijving bij Kamer van Koophandel;

Gepensioneerd:

 • Kopie AOW-strook (jaaropgave en maandoverzicht);
 • Kopie pensioenstrook (jaaropgave en maandoverzicht);

Uitkeringsgerechtigd:

 • Kopie maandoverzicht uitkering;
 • Kopie jaaropgave uitkering;
 • Kopie bankafschrift (ontvangen uitkering)

Graag ontvangen wij de gegevens in één e-mail. De verhuurder en dé Woonexpert hebben ten alle tijden het recht om extra documentatie te vragen of om het verzoek zonder opgaaf van reden af te wijzen. Je ontvangt uiterlijk binnen 1 week na het aanleveren van alle documentatie, reactie.

Met het betaaloverzicht kan je aantonen dat je de huur netjes op tijd betaald. Zo neem je eventuele twijfel weg bij de verhuurder!

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten worden alle inschrijvingen beoordeeld. Uiterlijk 1 week na de toewijzing ontvang je van ons nader bericht per e-mail. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren zullen in behandeling worden genomen.

Huren

Alleen voor de appartementen worden servicekosten gerekend. Deze bedragen circa € 50,00 per maand. Daarnaast dien je zelf de maandelijkse lasten voor water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. Je betaald een voorschot voor de nutsvoorzieningen en jaarlijks vindt er een afrekening plaats op basis van daadwerkelijk gebruik.

Opleveringniveau/oplevering

De appartementen worden naar verwachting begin 1e kwartaal 2019 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. De opleverdatum kan door weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld. De opleverdatum staat om die reden nog niet vast. Verhuurder zal de definitieve ingangsdatum tijdig aan huurder bekend maken.

Wanneer wij exact weten, wanneer het appartement wordt opgeleverd, krijg je 4 tot uiterlijk 2 weken van tevoren bericht van ons. Op die manier kan je op tijd beginnen met voorbereiden op de verhuizing.

Nee, de appartementen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een comfortabele badkamer. De keuken- en badkameropstelling kan je op de website terugvinden in de plattegronden.

De nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden, hebben minimaal een EPC van 0,4. Dat betekent dat je een heel energiezuinig appartement huurt.

De wanden worden wit afgewerkt. De plafonds worden gespoten.

De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. In de badkamer hangt een handdoekradiator.

Voor de appartementen is er een eigen berging aanwezig op de begane grond.

Nee, de nieuwbouwwoningen worden opgeleverd inclusief pvc-vloerafwerking.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Je bent flexibel, geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s en na de vaste huurperiode van 1 jaar heb je een opzegtermijn van 1 maand. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar.

Staat uw vraag of antwoord hier niet bij? Bel ons gerust. We helpen je graag verder. Neem contact op met dé Woonexpert.